Beeld

Schrijvers op de vloer

Schrijvers op de vloer is een bundeling van drie nieuwe, Nederlandse toneelteksten geschreven door Sara van Gennip, Lykele Muus, Maarten van der Graaff en Tom Dello. De uitgave komt voort uit het gelijknamige samenwerkingsproject van Theater Bellevue, TG Nachtgasten en De Nieuwe Oost.

Theater Kikker – ‘Dit Zijn De Schrijvers’

Literaire show van Daan Windhorst.

Stad van zachte idioten

Uitgeverij Thomas Rap, verhalen over Utrecht 2017. ‘Voor deze bundel verzamelde Ronald Giphart de mooiste verhalen en gedichten van auteurs die aangeraakt werden door de Domstad.’ Met bijdrages van Sara van Gennip.

Regio Zwolle Dag

Voordracht tijdens videopresentatie burgemeester en voorzitter Peter Snijders, in een leeg Theater de Tamboer in Hengelo (Covid).

CPNB

Winnaar Boekenweek Schrijfwedstrijd met het verhaal GRAFGIFT. Als prijs samen met Ronald Giphart op reis naar IJsland, voor een nieuwe verhaal over walvissen en midzomernacht.

Een Klein Leed

Over de grote ondraaglijkheid van de kleine dingen.Tekst: Sara van Gennip. Regie: Stijn Dijkma. Spel: Marinka Kluiver (Hoornist) en Krisjan Schellingerhout (acteur). Kasko ism Consensus Vocalis, 2022.

LOST BOYS

Buitenkunst, in reeks De Nieuwen 2012. In LOST BOYS wordt gevochten, liefgehad en auditie gedaan. 32 Toneelscènes, geschreven door jonge, veelbelovende auteurs. Monologen, dialogen, teksten met meerdere personages en koorstukken.

Wandel door een bewogen gebied en luister naar verhalen van staal!

Concept en tekst, ism 5graden Oost. Gratis wandelen en luisteren via Hoor het Werkspoor – Audiotour Werkspoorgebied Utrecht.

Trailer Welstaat

Er zit een feest in mij!

Uitgeverij Querido, 2012. Querido s Poëziespektakel viert zijn vijfde verjaardag met gedichten over feesten in allerlei soorten en maten. Met een paar feestjes van Sara van Gennip.

Wie heeft hier met verf lopen smijten?

Uitgeverij Querido, 2010. ‘Wie heeft hier met verf lopen smijten?’ is een poëziespektakel in beeldtaal. Het toont nagelnieuw werk van Nederlandse en Vlaamse dichters. De bundel bevat 3 gedichten over ‘hoe het begin begon’ van Sara van Gennip.

Toneeltekst GODENZOON

De Nieuwe Toneelbibliotheek. Sara Gennip – De Nieuwe Toneelbibliotheek.

Ronald Giphart en vrienden

Voordragen van eigen werk aan een geblinddoekt publiek. Benefietavond, stadhuis Utrecht.

WEES Theatergroep Hertog Zout

Orakel

Concert met voordracht, over wat is en zal zijn. Consensus Vocalis, 2022.

GODENZOON

Een wake voor rechtvaardigheid, een wake voor een kind dat nog niet gestorven is. Regie: Annechien de Vocht. Spel: Dimme Treurniet en Saar Vandenberghe. Festival Cement, 2016.

Songs for Leonard

Muziektheater over de ongehoorde vrouwen van Leonard Cohen. Tekst advies en dramaturgie. Channah van ’t Riet 2022. Songs for Leonard door Channah van ’t Riet en Cyrelle Failé – Theaterkrant.

Multiculti Happinez

Drieluik over de zoektocht naar geluk in een multiculturele samenleving. Tekst en spel. Fringe Festival. Vloeken in de Kerk, 2018.

Requiem voor de IJsselcentrale | KASKO Huis voor muziektheater

WELSTAAT

Sprookjesachtig locatietheater in de bossen van Frederiksoord. Over leiderschap en zingeving. Liedteksten, en tekst ism Erik-Ward Geerlings. Kasko, 2018.

RADIO PAARD | Interview Wijkmakers

Toneeltekst KAAP FURIE

#treintjekapenkusjevragen. Uitgeverij it&fb i.s.m. Bellevue Lunchtheater, 2018. Kaap Furie – Theaterboekhandel.

Mensen Zeggen Dingen

Voordracht van eigen werk in 5th Avenue, Arnhem. Sara van Gennip – Mensen Zeggen Dingen.

Kaap Furie – Trouw

INC.

Vijf jonge schrijvers. En vijf Bredase bedrijven. Wat gebeurt er als je die combineert? Dan krijg je vijf unieke ervaringen. En vijf korte verhalen. Die gebundeld zijn in dit boek. Sara ging aan de slag bij Kasparov Financials BI.

Sara van Gennip & Tim Hammer | SPRUIT 2021

KASKO #werkt in opdracht | Muziektheater op maat | #2 Sara van Gennip

Kaap Furie op NPO Radio 1

Aanbod aan Nieuw Kabinet

Regio Zwolle stelt zich voor aan het nieuwe kabinet. Wat heeft deze bijzondere regio te bieden, en wat heeft zij nodig om groen te kunnen groeien? Tekst en stem: Sara van Gennip. Muziek: Renan Zelada. Beeld: Lancelot Video.

Lepel voor lepel – 4en5mei comité / Mensen Zeggen Dingen

Kort verhaal voor bij het eten van de vrijheidsmaaltijdsoep. “Het is af en toe zo moeilijk om vrij te zijn, om te blijven ademhalen in een wereld die maar draait en draait en draait en die nooit tot stilstand komt. Al die mensen met al die wensen, van een huis een baan een lief.”

Kaap Furie – Telegraaf

Prinsjesdag Regio Zwolle

Een performance op maat, voor de derde dinsdag van september. Na een analyse van de troonrede en miljoenennota door deskundigen, worden de effecten hiervan samengevat in een live performance samen met violiste Eva Traa.

Spruit – Kasko maakweek

‘Steeds minder alleen, sinds ik alleen ben’ werd geschreven in de maakweek van Kasko: Huis voor Muziektheater. Een korte performance over wachten en verwachten, wanneer je alleen bent. Tekst en stem: Sara van Gennip. Muziek: Tim Hammer. Beeld: Lancelot Video.

Kaap Furie – Parool

Tilt Inc. en Kasparov Finance & BI

Tilt slaat met Inc. een brug binnen het Brabantse landschap. Twee groeiende velden worden met elkaar verbonden. Het innovatieve bedrijfsleven én jong literair talent.

Nachtzoen – IKON

Over hoe overweldigend de dag kan zijn. Nachtelijk programma waarin Nederland op bed wordt gelegd, met een interview en gedicht. “Slaap zacht. Ik wacht, ik waak. En de monsters, onder je bed of juist erin, die gooi ik uit het raam.”

Biggenbad – VPRO Bagagedrager

Reisverslag over het reanimeren van biggen op een Noorse varkensboerderij, en het vakkundig uitbenen van de volwassen exemplaren. En de wens af te reizen naar Pig Island op de Bahama’s, waar varkens leven zonder iemand van nut te moeten zijn.